Bírók figyeljetek!

Felhívás neked! Felhívás a félrevezetett bírókhoz! Felhívás jogászokhoz! Felhívás minden jogi-igazságügyi területen dolgozó, jó érzésű közszolgálatot teljesítő emberhez! Van kedved segíteni a kártékony helyzetek felszámolásában? Elsősorban saját ügyeid rendbetételére kérlek. Fáradozásodat előre is köszönöm. Tóth Mária -tmy- ügyviteli és felépülési specialista

Neked!

Naptár

június 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Indavideó

Archívum

Friss topikok

Bejegyzések

A jog eredete?

2013.06.24. 06:31 jogossagot

Kedves Olvasóm! A kékkel szedett szöveghez majd később kapsz válaszokat. A piros  szövegekre kattintva további infókat találsz és levélmintákat, nyomtatványokat és a használásukhoz útmutatót tölthetsz le.

Jogod van tudni?

Nem vagy bíró, sem jogász? Az nagyon jó, sőt sokkal jobb, mert nem vagy telve előítéletekkel.

Jogod van tudni. Talán éppen bíróként teljesítesz szolgálatot? Akkor még inkább jogod van tudni mibe rángattak bele a tudtod, és beleegyezésed nélkül. Mit tehetsz az igazság érdekében? Miért is tegezlek csak úgy ismeretlenül? Most megkérdezem, adod a beleegyezésed? Majd, ha kéred később vissza-magázódhatunk!

Köszönöm, hogy elolvasod soraimat. Megtisztelsz vele. Mai témánk a jog eredete nem tudományos megfogalmazásban. Inkább talán egyszerűen és érthetően. De, több apróbb részletben.

Jog: Az uralkodó osztály akaratát kifejező, az állam által kötelezővé tett magatartási szabályok összessége, rendszere. Állami szinten szabályozott magatartási normák rendszere.

Az egyén vagy közösség elismert igénye valamire, szabadsága valamiben. Emberi mivoltunkból, társadalmi helyzetünkből folyó szabadság valamire. Az a követelmény, hogy valami természete szerint érvényesüljön. A JÓ melléknév származéka. (Források: Magyar Értelmező Kéziszótár, Tótfalusi István Magyar Szótörténeti Szótár)

Mi következik ezekből? Felmerül mindjárt néhány kérdés, melyik volt előbb, az állami vagy a természet szerinti jog-rendszer? A jog eleve rendelkezésre áll-e?

Hogyan szerezhetsz érvényt jogaidnak?

 Baj van a szabályokkal?

Semmi baj a szabályokkal, a baj ott kezdődik, amikor össze-vissza szabályozás van, és attól szépen megzavarodhat, aki törvények használata alapján kénytelen a munkáját végezni.

Létezünk néhányan, sőt jó-néhányan, akik kénytelenek vagyunk „követni” a sűrűn változó jogszabályokat. Aztán azzal van a baj, amikor bűnözésre használnak fel törvényeket, meg rabszolga rendszer felállítására és működtetésére.

Ráadásul olyan módon, hogy te nem is tudhatsz róla. Szép csendben suttyomban, hátulról mellbe támadnak jogi eszköz segítségével. Ezzel már baj van. Igaz?

Mostanra elérkezett kis hazánkba a törvényi anarchia korszaka, mert mindenki olyan „törvényt” használ, amilyet csak akar, akkora lett a választék. Annyi önkényeskedést alkalmazhat valaki, amennyihez csak kedve van. Ez már maga a zavarosban halászás jogrendszere! Ugyan, hogy is lehetséges ez?

Mindent felülíró törvény?

Van egy mindent felülíró törvény, amit szépen a fejünk fölött használnak és lassan bekúszik a föld minden nemzetének törvénykezésébe. Ezt a törvényt még csak nem is tanítják, - kizárólag pénzügyi, gazdasági fejeseknek -, ezért aztán legtöbben nem is ismerhetjük.

Ez az UCC, az Uniform Commercial Code  vagyis Egységes Kereskedelmi Kódex, ill. Egységes Kereskedelmi Törvénykönyv, amit itt az ideje ismernünk, hiszen már évszázadok óta használják ezt ránk anélkül, hogy tudnánk róla. Ez a FŐTÖRVÉNY ma a földön, ezt alkalmazzák a pénzhatalmak, és az állami hatalmak, mint USA-ban bejegyzett vállalatok, ám valamennyiüket jogilag 2012. december 25-ével kizárták a működésből, vagyis felszámolták őket saját rendszerük szabályait felhasználva. A „bankok és testületek, melyek a népek kormányainak álcája alatt működtek”, akiket felszámoltak jogerősen tényszerűen. Persze ők még működnek tovább, mintha mi sem történt volna. Most, amikor jogtalanság-jogtalanság hátán, itt az ideje, hogy mi is használjuk ezeket a szabályokat magunkra. Van esélyünk jogorvoslatra?  Ha ma az UCC előírásokat használja egy bíró, az a döntés támadhatatlan lesz.

 Jogod van érteni?

A hétköznapi embernek joga van érteni és használni a rá vonatkozó törvényeket, azonban ez mára lehetetlenné vált a pénzügyi vonalon „dolgozók” önkényeskedései miatt. Nézzük csak meg, a törvények 99 százaléka gazdasági-pénzügyi témájú. Vagyon, tulajdon, hagyaték, szerződés, számvitel, adózás, büntetés pénz elvonással, stb. Így van? Átfogalmaztak érthető szavakat másképp értendővé. Azért van ám módja annak, hogy te is értsd.

Hogyan foghatsz ki rajta, ha valamilyen megfogalmazás zavarosnak tűnik? Például írd be a Google keresőbe és mellé, hogy "jelentése". Keresd meg a választ, hogy tisztábban lásd mit takar a szöveg. Én ezt szoktam csinálni, addig keresgélek, míg nem lesz világos számomra miről is van szó.

Új fogalmakat és betűszavakat találtak ki. Itt van neked a szerződés megfejtéséhez néhány. Nehéz képleteket vezettek be, például a THM-et, a Teljes Hiteldíj Mutatót, aminek használatához, halandó hozzá nem férhet. Számítógépes programmal ki lehet számolni, ha egy „k” nevű változó adatát kiszámítottuk előbb egy számítógépes programmal. Így aztán nem átlátható, és nem tiszta a KÉP. Igaz? Ha pedig valami pénzügyileg zavaros, ellenőrizhetetlen és nem számon kérhető, akkor ott gazság teremhet.

Teljesen lehetetlenné vált megérteni a leírtakat, amit - kódolva -, a használók nagyon is jól értettek. A bírók sem tudják szakértő segítsége nélkül megállapítani, hol lehet a „csavar” egy pénzügyi jogvita során. Bankos ügyeknél ez lehet segítség! 

Bankkorrupció avagy rablás a hitellel.jpg

Mostanra mindannyiunkat megvettek, vagyis eladtak a szó legszorosabb értelmében. Erre majd később térek ki részletesen.

Eredendő jog?

A jog eredetileg, a természet törvényeinek használata volt. A tudás elve ott van benned, hisz azzal születtél. Egy ősi (szkíta, szittya) magyar uralkodónak az volt a dolga, hogy segítsen népének az eleve bennük lakozó tudás-törvények alkalmazásában. Az ÚR = törvény, mégpedig a természet törvényét jelenti, aminek számos megnyilvánulása van. Használata során az ember ÜDVÖZÜL vagyis egészséges lesz és boldogul az életben. Ma is gyakoroljuk az „üdvözlettel” köszöntést. Amikor ezt írjuk valakinek, egészséget és boldogulást kívánunk neki.

Az Állam kialakulásának egyenes következménye a „jogtalanságok” jogokként való bevezetése.

Az Állam jogi személy, tehát nem létező személy, földi emberek csoportjának kitalációja és, hogy hazánkban beerőltették, az pápai hatalmaskodás terméke. Országunkban akkor szűnt meg a természet törvényeinek „gyakorlása”, amikor István király lépett a trónra. A király szó használatát is ekkor vezették be, Nagy Károly (Král) frank uralkodó nevét tisztelve meg ezzel. Hogy pápai parancsra ezt követően kipusztították a tudó embereket, egyenes következménye volt annak, hogy önkény és erőszak vette innentől kezdetét.

Az uralkodó helyett tehát királyunk lett. A szó váltás, tartalmilag is egészen más működési modellt jelentett mindezek után. Előzőleg az UR-al-kodó feladata a természet törvényeinek használata volt, annak besegítése és bent tartása a rábízott emberek közösségében. Hívhatnánk ezt etikának vagy józan paraszti észnek, értelemnek vagy tisztánlátásnak. Bárminek is hívjuk, az eredménye ennek a működési módnak az volt, hogy a népesség egészséges volt és boldogult, tehát jó esélyei voltak a fennmaradásra. Magyar eredetű (ős-magyar) szó az URU, ami tudást jelent. Nyilvánvalóan a természet törvényeinek tudását jelenti, mégpedig annak gyakorlati alkalmazását, ami igazán hasznos, tehát értékes.

 A jog benned van?

Maradjunk annyiban, hogy a természettől adottan ott vannak mindannyiunkban a megélhetésünk alapjai, törvényszerűségei. Te érzed és tudod, mikor állsz szemben a hamissággal, rosszindulattal. Az elszaporodásuk mértéke mostanra ijesztőnek tűnhet. Ez a videó 5 perces és magyar feliratos. Bankkorrupció, avagy rablás a hitellel?

 

Hitet ráerőltetni valakire, a pénzét és energiáját elszívni tőle, reményvesztetté tenni, nyomorulttá silányítani, nem a jóindulat és kedvesség megnyilvánulásai. Mondhatjuk ezt? Örüljünk, VÉGE van.  

Nos, a butaság-gonoszság karöltve jár, és amikor annyira harácslóvá válik egy banda, hogy levágja az aranytojást tojó tyúkot is, akkor nem beszélhetünk értelemről. Lehet ez inkább valamilyen automatizmus?

Mit tehetünk? Mi a megoldás? Először is tudjunk róla mi folyik. Mindent tudjunk meg a valós történésekről! Legyünk KÉP-ben. 

Találjunk magunkra. Emeljük fel a fejünket. Most már nem titok mit tettek, hogyan működtettek a bankok és kormány-vállalataik egy rejtett rabszolga rendszert. Jogalapjuk a működésre megszűnt. Tegyük meg nekik azt a szívességet, hogy mielőbb parkolópályára küldjük őket, kiszolgálóikkal együtt.

 Mit lehet tenni kártékonyság ellen?

Ezzel egyidejűleg kitartóan dolgozzunk azon, hogy szüntessék be kártékony ténykedésüketNe szívjanak el több energiát, ne fosszanak ki még jobban minket. Tegyük ezt kellő tisztességgel.

Csak néhányan vannak a főkolomposok, összesen 12 varangy. Most nem fogom őket itt felsorolni, nem cél kinyuvasztani az ellenséget.

Segítsünk ellen-feleinknek, hogy beálljanak ők is, új működési modellt teremteni. Többségük megtévesztett becsapott ember, mint te meg én.

Tedd csak fel a kérdést magadnak, Ellen-Felem az kicsodám is nekem?

Teremtsünk és építsünk fel egy élhetőbb, működőképes, fennmaradást támogató közösséget újból. Szabadságunkban áll.

Hamarosan folytatom azzal, hogyan csatlakozhatsz cselekvően lebontani a még pörgő rendszert, és milyen módon lehet „jogi” problémáktól mentesen felépíteni a jelen körülmények között egy újfajta, örömtelibb gazdasági létet.

Ja, és elmondom azt is, miként lettünk ELADVA! Te és a családod, velem és családommal együtt.

 

Tóth Mária - tmy - ügyviteli és felépülési specialista

Címkék: jog 2013 bíró 2013 jogász 2013 ügyvéd 2013 cégalapítás 2013